Fasole scazuta cu dovlecel

Fasole scazuta cu dovlecel


Ingrediente:
  • 500g fasole galbena

  • 500g dovlecel

  • 4 rosii

  • 2 cepe potrivite

  • 1-2 morcovi

  • 1-2 catei usturoi

  • 1 ardei 

  • marar verde

  • ulei pentru calit

  • apa

Preparare:

      Se curata dovlecelul de coaja, se spala si se taie cubulete. Fasolea se spala si se taie bucatele de vreo 4 cm aproximativ.  

     Luam o oala in care vom gati mancarea, o punem pe aragaz cu putin ulei in ea, punem ceapa tocata, morcovul dat pe razatoarea mica si ardeiul taiat cubulete. Lasam totul la foc mic sa nu se arda, si apoi punem o cescuta de apa sa se inabuseasca legumele. Adaugam dovlecelul taiat cubulete si mai lasam vreo 10 minute la foc mic, timp in care mestecam si mai punem cate putina apa. Astfel se vor inabusi, lasand gustul si aroma legumelor. Dam rosiile pe razatoare si le adaugam peste legumele din oala. mai lasam 5 minute si adaugam fasolea si apa cat sa treaca putin peste compozitia din oala. Acoperim oala cu un capac si le lasam pe foc pana se inmoaie fasolea. Daca mai este nevoie de apa, dupa un timp de fierbere si fasolea nu este inca gata, mai adaugati putin. Cand este gata, opriti aragazul, zdrobiti usturoiul si il puneti peste fasole, adaugati mararul tocat si sare dupa gust.
Spor la gatit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu