Pogacele cu branza si cascaval

Pogacele cu branza si cascaval

Ingrediente:
  • 350 g faina

  • 1 ou

  • 1 cub drojdie proaspata (25g)

  • 150 ml lapte

  • 1 lingurita zahar

  • 60g branza telemea sarata

  • 50 ml ulei

  • 100g cascaval afumat

Preparare:

      Se incalzeste laptele putin (sa nu fie fierbinte), se pune zaharul si drojdia. Se lasa 5 minute deoparte. Intre timp se rade cascavalul. Dupa ce au trecut cele 5 minute, se adauga faina, uleiul, 60 g cascaval, branza si galbenusul de ou (albusul se pastreaza pentru a unge pogacelele pe deasupra) si se framanta un aluat elastic. Se lasa la dospit vreo 45 de minute pana isi dubleaza cantitatea, acoperind vasul cu un prosop uscat.

       Pe masa de lucru se presara faina si se ia aluatul pe care il intindem ca o foaie de aproximativ 1 cm. Impaturim apoi aluatul si intindem din nou o foaie de 1 cm. Facem acest lucru de 3 ori pentru ca aluatul sa se coaca frumos in straturi.



      Intindem o foaie de 1 cm si incepem sa decupam forme rotunde sau hexagon cu ajutorul unei forme de fursecuri sau cu un pahar. 

Punem formele in tava unsa cu ulei, le lasam 15 minute sa mai creasca putin si apoi ungem pogacele cu albusul de ou. Peste fiecare pogacel punem restul de cascaval ras (40 g). 


Dam tava la cuptor pe aproximativ 25 de minute sau pana se rumenesc putin deasupra.
Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu