Inghetata de casa cu fructe

Inghetata de casa cu fructe

Ingrediente :
  • 6 oua

  • 12 linguri de zahar

  • 2 linguri faina

  • 600 ml lapte

  • 1 plic zahar vanilat

  • 1 fiola esenta de vanilie

  • 2 linguri cacao

  • fructe (fructe de padure/caise/zmeura)

Preparare:

     Se separa galbenusurile de albusuri. galbenusurile le punem intr-o cratita impreuna cu 6 linguri de zahar si 100 ml lapte. Se amesteca bine si se adauga si faina in ploaie amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Cei 500 ml lapte ramasi se pun pe foc la incalzit. Cand este fierbinte se toarna peste amestecul de galbenusuri si se pune din nou pe foc sau pe bain-marie sa nu se prinda. Se amesteca in continuu pana se ingroasa. 



      Albusurile se bat spuma, se adauga 6 linguri de zahar ( eu l-am rasnit sa il fac pudra) si se mixeaza pana devin o bezea lucioasa.

Se pune peste compozitia de galbenusuri si se mai dau la foc pentru 2-3 minute.

Se adauga zaharul vaniliat si esenta de vanilie. Cand s-a mai racit putin compozitia, se separa in 2 parti egale. Una ramane de vanilie si in cealalta se pun 2 linguri de cacao. 


     Compozitia de vanilie se pune intr-un vas pentru congelator, se adauga fructe dupa preferinta si se da la congelator.

Cand s-a inghetat putin, se toarna si amestecul de cacao peste cel de vanilie, se adauga din nou fructe si se da iar la congelator. 





      Reteta prevede si al treilea strat, de frisca sau ciocolata topita, eu insa nu am avut la indemana frisca si am lasat-o doar in doua straturi. Cu frisca se procedeaza conform instructiunilor de pe pachet, apoi o adaugati peste cele doua straturi deja inghetate putin si din nou puteti pune fructe in ea. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu