- 500g carne tocata amestec porc-vita
- 2 cepe
- 1 ou
- 1 felie de paine
- 1-2 catei de usturoi
- piper
- cimbru
- patrunjel verde tocat
- sare
- faina (pentru tavalit chiftelutele)
- ulei pt prajit
Preparare:
Punem carnea tocata intr-un castron inalt, punem ceapa tocata marunt, condimentele dupa gust, si usturoiul zdrobit. Felia de paine o inmuiem in apa, o stoarcem apoi de apa si o punem peste carne. Amestecam totul bine, adaugam oul batut si verdeata. Pe o farfurie punem 2 linguri de faina. Dupa ce s-a omogenizat bine compozitia pt chiftelute, luam cate putin din ea cat a forma o biluta, o tavalim putin in faina si apoi formam chifteluta, presand-o putin pt a fi putin mai subtire, lucru care ajuta sa se prajeasca si in interior.
Incingem o tigaie cu ulei, punem chiftelulete, dam focul la mic si le prajim pe ambele parti. Le scoatem pe un servetel pt a absorbi excesul de ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu