Chiftelute cu carne

Chiftelute cu carne

Ingrediente:

  • 500g carne tocata amestec porc-vita

  • 2 cepe

  • 1 ou

  • 1 felie de paine

  • 1-2 catei de usturoi

  • piper

  • cimbru

  • patrunjel verde tocat

  • sare

  • faina (pentru tavalit chiftelutele)

  • ulei pt prajit

Preparare:
      Punem carnea tocata intr-un castron inalt, punem ceapa tocata marunt, condimentele dupa gust, si usturoiul zdrobit. Felia de paine o inmuiem in apa, o stoarcem apoi de apa si o punem peste carne. Amestecam totul bine, adaugam oul batut si verdeata. Pe o farfurie punem 2 linguri de faina. Dupa ce s-a omogenizat bine compozitia pt chiftelute, luam cate putin din ea cat a forma o biluta, o tavalim putin in faina si apoi formam chifteluta, presand-o putin pt a fi putin mai subtire, lucru care ajuta sa se prajeasca si in interior.

      Incingem o tigaie cu ulei, punem chiftelulete, dam focul la mic si le prajim pe ambele parti. Le scoatem pe un servetel pt a absorbi excesul de ulei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu