Cartofi inabusiti


Cartofi înăbuşiţi
Ingrediente:


  • 500g cartofi

  • 1-2 ardei rosii

  • 1 ceapa potrivita

  • ierburi aromatice (busuioc, oregano, cimbru, rozmarin)

  • o lingurita boia de ardei dulce

  • sare/delikat

  • piper

  • 2 catei de usturoi

  • 1 cub de unt

Preparare:


   Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert. Cand au inceput sa fiarba se pune 1/2 lingurita de sare/delikat si se pune un capac pentru a fierbe mai repede. Cand sunt pe jumatate fierti, se scurge 3/4 din cantitatea de apa, se adauga untul, ceapa taiat solzisori, ardeiul taiat fasii sau cubulete, o lingurita de boia de ardei dulce si ierburile uscate dupa preferinta. Cantitatea lor sa fie cam cat se poate lua intre degete si presara peste cartofi. Se mai lasa 10 minute pe foc mic amestecand incet sa nu se sfarame dar nici sa prinda de fundul oalei. Se opreste focul si se cartofii se pot servi atat ca atare, cat si ca garnitura. 
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu