Sarmalute de pui in foi de vita

Sarmalute de pui in foi de vita






Sarmalute de pui in foi de vita



Iti trebuie:
  • 700 g piept de pui tocat

  • 3 cepe

  • 3 morcovi

  • 150 g orez

  • sare

  • piper

  • boia

  • patrunjel verde tocat marunt

  • 100 g afumatura

  • 1/2 telina

  • 1/2 radacina patrunjel

  • foi de vita de vie la saramura

  • 1 ou ( sau o lingura de faina )

  • 100 ml bulion

Pregatesti asa:
  1. Alegi orezul cu atentie si il pui la inmuiat in apa rece.

  2. Intre timp, toci marunt cepele si le pui la calit in ulei incins.

  3. Cand ceapa devine sticloasa, adaugi si morcovii dati pe razatoare si amesteci.

  4. Adaugi si telina si radacina de patrunjel date pe razatoare, condimentezi cu sare, piper si boia si lasi la foc mic.

  5. Adaugi si orezul scurs bine de apa si amesteci.

  6. Adaugi carnea tocata de pui, amesteci bine si pui din nou la foc.

  7. La final, adaugi patrunjelul tocat marunt si amesteci bine.

  8. Dai compozitia la o parte sa se racoreasca, si pentru a se lega adaugi un ou sau o lingura de faina si amesteci bine.

  9. Aceste sarmalute ies si mai delicioase daca le pui la cuptor intr-un vas de pamant.

  10. Umpli vasul de pamant cu apa si il lasi asa pentru jumatate de ora.

  11. Dupa jumatate de ora, asezi pe fundul oalei cateva frunze de vita de vie si tai cubulete felii afumatura pe care  o vei aseza intre sarmale.

  12. Incepi sa formezi sarmalutele si le asezi in vasul de pamant.

  13. Cand ai terminat de asezat sarmalele in oale, acoperi cu cateva frunze de vita de vite, amesteci bulionul cu 50 ml de apa si torni peste sarmalute.

  14. Dai vasul la cuptor si lasi sarmalutele sa se faca la foc mic, circa 3 ore.

  15. Pofta buna!

Sarmalute de pui in foi de vita


PUBLICITATE




Savurati cu placere " Reteta Culinara : Sarmalute de pui in foi de vita "
Va dorim " Pofta Buna ".



Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!




Comentarii Sarmalute de pui in foi de vita - Comentarii Reteta Culinara RSS









  • Publicitate







Nu am gasit nici o categorie



  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.




Nici o reteta populara nu a fost gasita.

Nici un autor popular nu a fost gasit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu