Chifele de pui si cuscus
Iti trebuie:
- 1 kg carne tocata de pui
- 1 felie de paine
- sare
- piper
- 4 catei de usturoi
- boia dulce
- 1 ou
- 2 cartofi prefierti
- 150 g cus-cus
- 2 linguri unt
- sare
- piper
- 1 cub concentrat de legume
- 1 lingura vegeta
- smantana
- 2 rosii
- 2 castraveti
- 1 ceapa
- sare
- piper
- ulei
- 1 lingurita mica otet de mere
- Amesteci carnea tocata de pui felia de pui inmuiata in apa si scursa bine, sarea, piperul, boiaua dulce si cateii de usturoi pisati.
- Cureti cartofii de coaja si ii pui la fiert pentru 15 minute.
- Dupa aceea dai cartofii pe razatoarea mica si ii adaugi in amestecul de carne tocata.
- Adaugi si oul si amesteci bine pana cand se omogenizeaza compozitia.
- Pregatesti o tava de cuptor pe care o ungi cu ulei si in care asezi hartie de copt.
- Cu mana umeda, formezi chiftelute si le asezi in tava tapetata cu hartie de copt.
- Dai tava la cuptor pentru circa o ora.
- In acest timp pregatim cuscus-ul si salata de rosii.
- Intr-o tigaie pui cele doua linguri de unt la topit.
- Adaugi cuscus-ul, sare, piper si amesteci usor pana cand cuscusul devine auriu la culoare.
- Torni apoi apa ( 400 ml apa ), cubuletul de legume, putina vegeta si lasi sa fiarba la foc mic, avand grija sa amesteci din cand in cand.
- Pentru salata, toci cubuletele legumele, le asezonezi cu sare, piper, ulei si otet si amesteci.
- Servesti chiftelutele de pui, alaturi de cuscus si o lingura de smantana si acompaniate de salata de rosii si castraveti!
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chifele de pui si cuscus "
Va dorim " Pofta Buna ".
Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!
Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
- Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.
Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Nici o reteta populara nu a fost gasita.
Nici un autor popular nu a fost gasit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu