Calamari pane cu cartofi copti
Iti trebuie:
- 2 oua
- 500 g calamari congelati
- 7 linguri de faina
- 150 ml bere ( sau lapte )
- sare
- piper
- 1 kg cartofi
- sare
- piper
- cimbru
- rozmarin
- boia dulce
- unt
- ulei
- Lasi calamarii la decongelat in apa rece.
- Dupa ce calamarii s-au decongelat, ii tamponezi cu un prosop de bucatarie, ii condimentezi cu sare si piper si ii treci prin faina.
- Bati ouale cu un praf de sare, piper, adaugi faina, berea sau laptele si amesteci energic cu telul pana cand obtii un aluat ceva mai gros decat cel de clatite.
- Daca mai e nevoie, mai poti adauga faina in aluat.
- Intr-o tigaie mai mare, pui la incins ulei.
- Calamarii pe care i-ai trecut mai intai prin faina, ii inmoi in aluatul pregatit si ii pui la prajit in uleiul incins, avand grija sa stropesti calamarii din cand in cand ( ca si in cazul ochiurilor ).
- Calamarii trebuie prajiti la un foc mediu,
- Cand sunt gata, e recomandat sa scoateti calamarii prajiti pe servetele absorbante de bucatarie, pentru a elimina excesul de grasime.
- Pentru garnitura, speli bine cartofii, ii cureti de coaja, ii tai felii mai groase si ii pui la fiert pentru 15 minute.
- Dupa 15 minute, scoti cartofii si ii pui la scurs intr-o strecuratoare,
- In acest timp, ungi cu ulei o tava, asezi hartie de copt si pe hartia de copt pui cubulete de unt si ulei de masline.
- Adaugi cartofii, condimentezi cu sare, piper, boia, cimbru si rozmarin, amesteci bine cartofii cu aceste condimente si ii dai la cuptor pentru circa 40 de minute.
- Cand sunt gata, servesti calamarii prajiti alaturi de cartofii copti.
- Pentru un plus de gust, puteti servi impreuna cu calamarii si cartofii un sos picant dulce acrisor format din: 150 g maioneza, 40 g ketchup dulce, 20 g ketchup iute, sare, piper, zeama de la 1 lime, un varg de lingura praf de chili.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Calamari pane cu cartofi copti "
Va dorim " Pofta Buna ".
Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!
Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
- Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.
Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Nici o reteta populara nu a fost gasita.
Nici un autor popular nu a fost gasit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu