Escalop de porc cu piure de cartofi
Iti trebuie:
- 2 cepe
- 6 felii de cotlet de porc
- 10 ciuperci
- 1 cana supa de legume
- sare
- piper
- 300 ml bulion
- putin zahar brun
- 1 lingura boia dulce
- 1 kg cartofi
- sare
- piper
- 2 linguri unt
- 3 linguri smantana
- 1 cana lapte caldut
- Speli bine carnea de porc, o condimentezi cu sare, piper si boia si o pui la prajit intr-o tigaie grill pe care ai incins-o bine in prealabil.
- Lasi carnea cate doua minute pe fiecare parte, dupa care o dai la o parte.
- Intr-o tigaie mai adanca, pui ceapa la calit in doua linguri de ulei.
- Adaugi si ciupercile taiate cubulete.
- Cand ceapa devine sticloasa, iei vasul de pe foc, adaugi sare, piper si boia dulce, amesteci energic, adaugi 1 cana supa de legume si pui din nou la fiert.
- Dupa ce supa a inceput sa scada, adaugi bulionul de rosii, putin zahar brun ( dupa gust ).
- Adaugi si carnea prajita in sos si mai lasi pe foc circa 15 minute.
- Pentru piureul de cartofi, cureti cartofii de coaja, ii tai cuburi si ii pui la fiert in apa rece cu un praf de sare.
- Dupa ce cartofii au fiert, ii scurgi de apa ramasa si ii tasezi cu ajutorul unei furculite.
- Adaugi sare daca mai e nevoie, untul, smantana si continui sa amesteci energic.
- Adaugi mai apoi laptele caldut ( pentru a nu se forma cocoloase ) si cu ajutorul unui mixer continui sa amesteci in piure.
- Servesti escalopul cu piurel de cartofi si o salata de muraturi.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Escalop de porc cu piure de cartofi "
Va dorim " Pofta Buna ".
Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!
Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
- Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.
Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Nici o reteta populara nu a fost gasita.
Nici un autor popular nu a fost gasit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu