Curcan umplut festiv
Iti trebuie:
- 1 curcan de circa 3-4 kg
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 1 cana lapte
- 2 pachete de unt
- 2 linguri de unt
- 2 cepe
- 1 mar ionatan
- 5 felii de paine alba
- 150 g telina
- 200 g morcovi
- 3 crengute cimbru
- 200 g boabe de porumb
- sare
- piper
- 100 g nuca macinata
- 1 ou
- 40 g unt
- Speli bine curcanul inauntru si pe dinafara, il tamponezi cu un servet de bucatarie, il condimentezi cu sare si piper si il lasi la rece pana cand e gata umplutura.
- Inmoi paine in laptele pe care il incalzesti putin inainte.
- Toci marunt cepele, marul, morcovii si telina.
- Pui untul la incalzit intr-o tigaie.
- Adaugi ceapa tocata cubulete impreuna cu telina si le lasi sa se caleasca pana cand devin sticloase.
- Adaugi marul tocat cubulete, morcovii, cimbrul tocat marunt, porumbul stors de zeama si nuca macinata.
- Condimentezi cu sare si piper si lasi pe foc.
- Dupa 5 minute, iei compozitia de pe foc si lasi sa se raceasca.
- Amesteci painea inmuiata si stoarsa bine de excesul de lapte, adaugi sare, piper si amesteci cu legumele reci.
- Umpli curcanul cu aceasta umplutura si fixezi totul cu scobitori.
- Ungi curcanul cu unt si ulei si il dai la cuptor pentru aproximativ 4 ore.
- Din cand in cand stropesti curcanul cu sosul format in tava.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Curcan umplut festiv "
Va dorim " Pofta Buna ".
Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!
Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
- Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.
Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Nici o reteta populara nu a fost gasita.
Nici un autor popular nu a fost gasit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu