Chiftelute de pui in sos de rosii
Pentru chiftele iti trebuie:
- 700 g carne tocata de pui
- 1 ceapa rosie
- 1 morcov
- 1 cartof crud
- 1/2 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel verde
- 1 lingura pesmet
- 1 ou
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
Pentru sos iti trebuie:
- 1 cutie rosii decojite ( 500 g )
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 4-5 catei de usturoi
Pregatesti asa:
- Cureti morcovul, cartoful si ceapa, le speli bine, le stergi cu un servetel de bucatarie, le dai pe razatoare si le scurgi bine de zeama lasata.
- Intr-un bol mai inalt amesteci carnea tocata de pui cu legumele date pe razatoare, oul, pesmetul si verdeata tocata marunt.
- Condimentezi cu sare si piper dupa gust, amesteci bine toate ingredientele, formezi chiftelute cu mana umeda si le pui la prajit in ulei incins.
- Cand chiftelutele sunt gata le scoti intr-un bol in care ai pus servetele.
- Intr-un alt vas pregatesti sosul astfel: pui uleiul la incins si adaugi usturoiul tocat marunt.
- Adaugi rosiile decojite si tocate marunt si sosul din conserva de rosii, sare, piper si lasi sa fiarba 10-15 minute.
- Dupa 5 minute, adaugi in acest sos chiftelele de pui si mai lasi circa 10 minute pe foc sa fiarba impreuna pentru a se intrepatrunde aromele.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chiftelute de pui in sos de rosii "
Va dorim " Pofta Buna ".
Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!
Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
- Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.
Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Nici o reteta populara nu a fost gasita.
Nici un autor popular nu a fost gasit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu