Tarta cu conopida
Pentru aluat iti trebuie:
- 350 g faina
- 100 g unt moale
- 2-3 linguri ulei
- 1 galbenus
- 3 linguri de apa
- sare
Pentru umplutura iti trebuie:
- 1 conopida
- 150 ml smantana
- 150 g cascaval
- 4 oua
- 1 ceapa tocata
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura marar tocat
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Pregatesti asa:
- Framanti un aluat omogen din ingredientele mentionate mai sus, pe care il infasori in folie alimentara si il dai la rece pana in momentul in care e gata umplutura.
- Speli bine conopida, o rupi in buchetele si le lasi la scurs intr-o strecuratoare.
- Calesti ceapa si usturoiul tocate marunt, adaugi buchetelele de conopida, condimentezi cu sare si piper, lasi cateva minute si dupa lasi amestecul sa se raceasca.
- Scoti aluatul de la rece si il intinzi in forma de cuptor pe care ai uns-o cu ulei in prealabil si ai tapetat-o cu faina.
- Presari deasupra aluatului putin cascaval ras si asezi deasupra legumele calite.
- Bati ouale cu smantana si cu cascavalul ras ramas, condimentezi cu sare si piper si torni aceasta compozitie peste legume.
- Presari deasupra marar tocat si dai tarta la cuptor pentru 50 de minute.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu conopida "
Va dorim " Pofta Buna ".
Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!
Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
- Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.
Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Nici o reteta populara nu a fost gasita.
Nici un autor popular nu a fost gasit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu