Galuste cu prune

Găluşte cu prune

Ingrediente:


  • 850g cartofi

  • 1 ou

  • 3 linguri de zahar

  • 200g faina

  • 250 g prune

  • 1 lingura ulei de masline/floarea soarelui

  • 30 g unt

  • 7 linguri de pesmet

  • scortisoara

Preparare:

       Se pun cartofii cu coaja la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, se curata si dau pe razatoare. Se bate oul si se adauga peste cartofi, adaugam uleiul si faina in ploaie. 



Amestecam totul si compozitia rezultata o punem pe masa presarata cu faina, facem un sul si taiem bucatale de vreo 2 cm. Aluatul oricum va ramane lipicios si va fi nevoie sa lucram cu faina pe masa. 


      Punem untul la topit, adaugam pesmetul si amestecam pana se prajeste putin. Atentie sa nu il ardeti. Dupa ce il luati de pe foc, adaugam o lingurita de pesmet si doua linguri de zahar pudra. 

      Punem apa intr-o oala si o punem pe aragaz. Pana va incepe sa clocoteasca, ne apucam de galuste. Samburii prunelor vor fi scosi. Puteti scoate samburii cu atentie astfel incat prunele sa ramana cat de cat intregi sau le puteti da pe jumatate. Eu le-am dat pe jumatate. Daca sunt acrisoare, puteti sa pudrati niste zahar cu scortisoara deasupra sau puneti putin zahar in mojlocul lor.


     Luam cate o bucatica de aluat, punem pruna in mijloc si formam bilute.


 Cand sunt toate facute si apa a inceput sa clocoteasca, adaugati putina sare in apa si incepeti sa puneti galuste la fiert. In functie de vasul dvs., puneti galuste cat sa ramana putin loc intre ele. Cand observati ca incept sa se ridice la suprafata, le mai lasat cam 2 minute si apoi le scoateti si le puneti la scurs. Apoi le tavaliti prin pesmetul cu scortisoara.


Spor la treaba si sa aveti pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu