Friptura de iepure la cuptor in bere

Friptura de iepure la cuptor in bere

Ingrediente:
  • 1,2 kg carne de iepure

  • 750 ml bere

  • 100g unt

  • 5 linguri ulei ( eu am folosit de masline)

  • 5-6 catei de usturoi

  • condimente uscate: piper macinat, rozmarin macinat, sare, oregano

  • 6 cartofi mari

Preparare:


Avem nevoie de1 sau 1,2 kg carne de iepure.

 Se pune untul taiat cubulete intr-o tava. Se taie carnea bucati, o ungem cu 3 linguri de ulei si o condimentam cu amestecul de condimente obtinut din piperul macinat, rozmarinul, oregano si sare.

Asezam apoi in tava carnea, se pun si celelalte 2 linguri de ulei peste carnea din tava si asezam tava pe aragaz cat se albeasca putin carnea pe ambele parti. Se adauga berea si cand incepe sa fiarba putin, se baga tava la cuptor la 200grade.

Se tine vreo 40 de.min la cuptor, dupa care se adauga cartofii curatati de coaja si taiati cubulete si mai tinem tava vreo 30 de min. la foc mai mic. 

Se poate acoperi tava cu staniol dupa ce asezam cartofii in tava si o tinem acoperita vreo 15 minute dupa care o lasam fara folie ca se capete carnea si cartofii o culoare frumoasa, rumenie. 
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu