Piept de pui in cuib de legume cu mozzarella si parmezan. Video inclus.

Am facut un “cuib” de legume. L-am umplut cu alte legume, branza si piept de pui. I-am mai pus 2-3 ingrediente simple si l-am dat la cuptor 10 minute. Piept de pui in cuib i-am zis. Pentru mine asa ramane.

O reteta buna si simpla. Rapida. Nu contine carbohidrati, pentru cei care se feresc de ei sau tin un regim alimentar care nu-i permite. O reteta, zic eu, destul de sanatoasa. Legume, carne de pui slaba, ulei de masline. Singurul ingredient care-i mai nazdravan este branza mozzarella.


Aveti un clip scurt mai jos, iar lista de ingrediente si descrierea urmeaza.





Piept de pui in cuib de legume cu mozzarella si parmezan. Video inclus.





Timp de preparare





Timp de gatire





Timp total





Autor:


Portii: 2




Ingrediente


  • 1 bucata piept de pui

  • 1 vanata

  • 1 dovlecel

  • 1 ardei rosu

  • 200 grame branza mozzarella

  • 50 grame parmezan

  • ulei de masline

  • sare si piper

  • oregano



3.5.3226



  • Legumele, adica vinete, dovlecel si ardei, feliate se prajesc pe rand cu putin ulei de masline intr-o tigaie. Se pot face si pe o tigaie de tip grill sau chiar pe gratar daca vreti.

  • Pieptul de pui, feliat si in ca sa se faca repede, se rumeneste putin in aceiasi tigaie. Facut la foc mare si repede, carnea va ramane suculenta si moale.

  • Aranjati intr-un vas rezistent la cuptor legumele, carnea si branza in straturi. Sau cum va place mai mult, nu exista o regula anume.

  • Sarati si piperati dupa gust. Presarati oregano proaspat. Desigur, merge si cu alta verdeata daca vreti sau nu aveti oregano. Patrunjelul merge bine, dar nu ierburi cu arome puternice precum rozmarinul.

  • Parmezanul ras se presara pe deasupra.

  • Doar 10 minute are nevoie la cuptor, iar la final puteti pune vasul si sub grill ca sa prinda putina culoare branza. Sau folositi o torta cu gaz cum v-am aratat intr-o reteta precedenta.

Mentionez ca se poate, depinde de tipul de branza mozzarella pe care-l folositi, ca se poate ca sa ramana putin lichid in vas la final. Daca-i branza de tipul mai tare (de ex cel care se zica ca-i bun pentru pizza, care se poate da pe razatoare) atunci se poate sa nu ramana lichid deloc.


Oricum, nu e nici o problema daca ramane. Se poate zica ca-i “sos”, sau se poate scurge dupa ce se raceste putin. Merge servita fierbinte sau chiar rece.

reteta piept de pui in cuib de legume


Alte retete populare cu carne de pui:


Pagina de Facebook: www.facebook.com/bucatarialuiradu.


Aboneaza-te la canalul de Youtube aici: www.youtube.com/Bucatarialuiradu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu