Rulada de curcan cu prune
Iti trebuie:
- 600 g piept de curcan
- 200 g prune uscate
- 200 g dovleac de placinta
- 1 ceapa
- 250 g bacon feliat
- 1 lingura miere
- 1 lingura ulei de masline
- praf de chilli
- 500 ml supa de pasare
- 200 ml vin alb sec
- sare
- piper
- 1 foaie de dafin
- cimbru uscat
- Tai pieptul de curcan in asa fel incat sa obtii o foaie cat mai mare si cat mai subtire.
- Acoperi bucata de carne cu o folie alimentara si o bati cu ciocanul pentru snitele.
- Condimentezi bucata de carne cu sare, piper, cimbru si putin chilli, o infasori in folie alimentare si o dai la rece pentru 30 de minute.
- Intre timp, pui prunele la hidratat in apa.
- Cureti o felie de dovleac de coaja, o tai cubulete si o pui la fiert in apa.
- Dupa ce au fiert, scurgi dovlecelul de apa si il maruntesti.
- Toci ceapa marunt si o pui la calit in ulei de masline.
- Adaugi si prunele scurse bine de apa si maruntite si lasi sa se caleasca impreuna circa 2 minute.
- Cand se raceste, adaugi dovlecelul, mierea, sarea, piperul, chilli si amesteci usor.
- Asezi bucata de carne pe masa, intinzi peste ea umplutura formata si rulezi strans.
- Infasori rulada de curcan in feliile de bacon si o legi cu ata de bucatarie.
- Asezi rulada intr-o tava unsa cu putin ulei.
- Torni in tava supa si vinul, foaia de dafin, presari putin chilli deasupra si dat tava la cuptor pentru circa 60 de minute.
- Cand este gata, o scoti, o lasi sa se racoreasca putin si o tai felii.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Rulada de curcan cu prune "
Va dorim " Pofta Buna ".
Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!
Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
- Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.
Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Nici o reteta populara nu a fost gasita.
Nici un autor popular nu a fost gasit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu