Cotlete de miel in paine
Iti trebuie:
- 8 cotlete de miel
- 6 linguri ulei de masline
- 3-4 catei de usturoi zdrobiti
- boia
- sare
- piper
- condiment vegetal
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- rozmarin
- 1 paine neagra rotunda, pe vatra
- 4 linguri smantana
- 1 legatura tarhon verde
- 1/2 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
- 1 lingura faina
- 1 lingurita otet
- Speli bine cotletele de miel si le pui la marinat intr-un amestec format din: ulei, usturoi pisat, condimentele mentionate mai sus si verdeata tocata in bucati.
- Lasi carnea la marinat acest amestec circa 2 ore.
- Dupa ce carnea s-a marinat, o pui la rumenit si o lasi pana cand se rumeneste frumos pe ambele parti.
- Dupa aceea, adaugi 1 ceasca de apa si lasi sa fiarba la foc mic circa 30 de minute.
- Intr-un alt vas pui 1 lingura de ulei la incins si adaugi lingura de faina in ploaie.
- Amesteci energic, stingi cu zeama din vasul in care a fiert carnita, pui otetul, tarhonul tocat marunt si smantana.
- Condimentezi cu sare si piper si iei vasul de pe foc.
- Tai painea deasupra cu ajutorul unui capac si scoti miezul cu ajutorul unei lingurite.
- Asezi carnea in paine, cu sosul in care a fiert, pui deasupra sosul de tarhon, acoperi cu o folie si asezi painea intr-o tava pe care o dai la cuptor timp de 40 de minute.
- Cand e gata, presari deasupra patrunjel verde tocat marunt.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cotlete de miel in paine "
Va dorim " Pofta Buna ".
Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!
Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
- Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.
Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Nici o reteta populara nu a fost gasita.
Nici un autor popular nu a fost gasit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu