Iepure in sos de vin cu smantana
Iti trebuie:
- 2 kg carne de iepure
- 100 g slanina afumata
- 6 catei de usturoi
- 250 ml smantana lichida pentru gatit
- 1 ceasca supa de carne
- 1 lingura faina
- 1 lingura unt
- sare
- piper
- cimbru
- boia de ardei dulce
- 200 ml vin rosu
- 1 lingura ulei
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 ceasca otet
- 1/2 ceasca apa
- felii de ceapa rosie si morcovi
- fire de patrunjel
- cimbru
- foi de dafin
- Amesteci ingredientele pentru marinata.
- Speli bine carnea de iepure si o pui la marinat in amestecul pregatit mai sus.
- Dai totul la rece pentru cateva ore.
- Dupa ce scoti carnea de la marinat, o stergi cu servetele, apoi le impanezi cu bucatele de slanina afumata.
- Pui bucatile de carne la prajit intr-un vas mai mare uns cu unt si putin ulei, la foc mediu.
- Stingi din cand in cand cu supa de legume.
- Adaugi usturoiul tocat marunt si facut mujdei.
- Mai lasi vasul pe foc circa 15 minute, acoperit cu un capac.
- Intre timp, amesteci sarea, piperul, cimbrul si boiaua.
- Presari acest amestec peste carne si amesteci bine.
- Adaugi apoi peste carne si amestecul de smantana si faina si lasi sa fiarba 5 minute.
- La sfarsit, adaugi vinul, mai lasi sa dea in cateva clocote si iei mancarea de pe foc.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Iepure in sos de vin cu smantana "
Va dorim " Pofta Buna ".
Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!
Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
- Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.
Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Nici o reteta populara nu a fost gasita.
Nici un autor popular nu a fost gasit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu