Tort cu crema de mere si stafide

Tort cu crema de mere si stafide






Tort cu crema de mere si stafide




Pentru blat iti trebuie:
  • 4 oua

  • 150 g zahar

  • 1 lingura coaja de lamaie rasa

  • 2 linguri zeama de lamaie

  • 150 g faina

  • 100 g amdion de porumb

  • 1 fiola esenta de vanilie

  • 250 g gem de caise

Pentru umplutura iti trebuie:
  • 600 g mere

  • 120 g zahar

  • 250 ml apa

  • 100 g amidon

  • 120 g stafide

  • 70 g alune macinate

  • 1/2 fiola esenta de vanilie

Pentru decor iti trebuie:
  • frisca

  • fulgi de migdale

Pregatesti asa:
  1. Pentru inceput separi galbenusurile oualelor de albusuri, asigurandu-te ca fiecare ou pe care il vei folosi este proaspat.

  2. Bati albusurile spuma cu jumatate din zahar si zeama de lamaie.

  3. Galbenusurile le freci spuma cu restul de zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie si le amesteci usor in albusuri.

  4. Incorporezi usor faina si amidonul, amestecand de jos in sus.

  5. Daca mai e nevoie mai poti adauga faina.

  6. Torni aluatul intr-o forma de tort si coci in cuptorul preincalzit circa 40 de minute il lasi sa se raceasca, il tai in sase felii si lipesti cu gem doua cate doua.

  7. Cureti merele de coaja seminte, dupa care le razi si le amesteci cu 300 ml apa, cu zaharul si le calesti pana se inmoaie.

  8. Adaugi amidonul si esenta de vanilie si mai fierbi doua minute.

  9. Iei vasul de pe foc si adaugi stafidele si alunele.

  10. Asezi pe un platou doua foi lipite cu gem, torni jumatate din amestecul de mere, pui alte doua foi lipite, restul de mere si ultima pereche de foi din blat.

  11. Ornezi cu frisca batuta si il decorezi cu fulgi de migdale.

  12. Pofta buna!

Tort cu crema de mere si stafide


PUBLICITATE




Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu crema de mere si stafide "
Va dorim " Pofta Buna ".



Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!




Comentarii Tort cu crema de mere si stafide - Comentarii Reteta Culinara RSS









  • Publicitate







Nu am gasit nici o categorie



  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.




Nici o reteta populara nu a fost gasita.

Nici un autor popular nu a fost gasit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu