Tort cu crema de mere si stafide
Pentru blat iti trebuie:
- 4 oua
- 150 g zahar
- 1 lingura coaja de lamaie rasa
- 2 linguri zeama de lamaie
- 150 g faina
- 100 g amdion de porumb
- 1 fiola esenta de vanilie
- 250 g gem de caise
- 600 g mere
- 120 g zahar
- 250 ml apa
- 100 g amidon
- 120 g stafide
- 70 g alune macinate
- 1/2 fiola esenta de vanilie
- frisca
- fulgi de migdale
- Pentru inceput separi galbenusurile oualelor de albusuri, asigurandu-te ca fiecare ou pe care il vei folosi este proaspat.
- Bati albusurile spuma cu jumatate din zahar si zeama de lamaie.
- Galbenusurile le freci spuma cu restul de zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie si le amesteci usor in albusuri.
- Incorporezi usor faina si amidonul, amestecand de jos in sus.
- Daca mai e nevoie mai poti adauga faina.
- Torni aluatul intr-o forma de tort si coci in cuptorul preincalzit circa 40 de minute il lasi sa se raceasca, il tai in sase felii si lipesti cu gem doua cate doua.
- Cureti merele de coaja seminte, dupa care le razi si le amesteci cu 300 ml apa, cu zaharul si le calesti pana se inmoaie.
- Adaugi amidonul si esenta de vanilie si mai fierbi doua minute.
- Iei vasul de pe foc si adaugi stafidele si alunele.
- Asezi pe un platou doua foi lipite cu gem, torni jumatate din amestecul de mere, pui alte doua foi lipite, restul de mere si ultima pereche de foi din blat.
- Ornezi cu frisca batuta si il decorezi cu fulgi de migdale.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu crema de mere si stafide "
Va dorim " Pofta Buna ".
Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!
Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
- Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.
Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Nici o reteta populara nu a fost gasita.
Nici un autor popular nu a fost gasit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu