Covrigei de casa
Iti trebuie:
- 600 g faina
- 3 albusuri
- 1 galbenus de ou
- un pachet de margarina ( 250 g )
- 3-4 linguri smantana
- un praf de sare
- 10 g drojdie proaspata
- 200 g telemea de oaie
- 100 g cascaval
- 4 linguri lapte cald
- seminte de susan
- seminte de mac
- Intr-un bol inalt cerni faina.
- Dizolvi drojdia in lapte cald, si o asezi in bolul cu faina.
- In acelasi bol adaugi albusurile batute , smantana, margarina moala, telemeaua si cascavalul date pe razatoare si un praf de sare.
- Framanti bine ingredientele pana obtii un aluat omogen si elastic.
- Daca mai e nevoie, mai poti adauga faina.
- Dupa ce aluatul e framantat, il acoperi si il lasi la temperatura camerei circa 40 de minute.
- Intinzi aluatul pe o planseta presarata cu faina si decupezi cu ajutorul unei forme de covrigei.
- Asezi covrigeii intr-o tava tapetata cu unt in care ai pus o hartie de copt.
- Bati galbenusul de ou cu o lingurita de apa si ungi covrigeii.
- Presari deasupra covrigeilor seminte de susan si de mac si ii dai la cuptor pentru circa 30 de minute.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Covrigei de casa "
Va dorim " Pofta Buna ".
Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!
Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
- Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.
Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Nici o reteta populara nu a fost gasita.
Nici un autor popular nu a fost gasit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu