Placinta cu branza dulce
Pentru blat iti trebuie:
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 6 linguri ulei
- 200 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 varf lingurita praf de copt
- esenta de rom
- 500 g branza de vaci
- 3 plicuri zahar vanilat
- 100 g zahar
- 2 oua
- 2 linguri faina
- 1 lingurita gris
- coaja rasa de la o lamaie
- Pentru blat, separi albusurile de galbenusuri, avand grija sa te asiguri ca ouale sunt proaspete.
- Bati albusurile cu un praf de sare, pana cand obtii o spuma consistenta.
- Galbenusurile de ou le bati bine cu zaharul si esenta de rom.
- Amesteci faina cu praful de copt si zaharul vanilat.
- Peste spuma de albusuri,adaugi usor galbenusurile frecate cu zaharul, amestecul de faina si amesteci energic.
- Tapetezi o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si asezi jumatate din cantitatea de aluat pregatita.
- Dai tava la cuptorul pe care l-ai incalzit in prealabil pentru circa 15 minute.
- Intre timp, pregatesti umplutura astfel: amesteci branza de vaci cu zaharul vanilat, ouale batute, faina, grisul si coaja rasa de lamaie, zaharul si amesteci energic.
- Dupa cele 15 minute, scoti blatul din cuptor, asezi deasupra creama de branza, pui deasupra si cealalta jumatate de aluat, o intinzi uniform peste tot si dai din nou la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
- Inainte sa scoti placinta din cuptor, faci testul daca blatul este copt cu scobitoarea.
- Daca prajitura e gata, o scoti din cuptor, o presari deasupra cu zahar pudra si o lasi sa se racoreasca putin inainte sa o tai si sa o scoti din tava.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu branza dulce "
Va dorim " Pofta Buna ".
Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!
Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
- Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.
Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Nici o reteta populara nu a fost gasita.
Nici un autor popular nu a fost gasit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu