Creveţi în 2 culori cu legume

Informaţii

Timp necesar: 20minute
Porţii: 2–3


 

Ingrediente

500 g creveţi
1 albuş
1 lingură de amidon
400 g legume congelate
1 rasa linguriţă zahăr maro(light)
1 linguriţă ghimbirtocat
1 linguriţă sos fasoleiute (optional)
1 fir de ceapă verde
1 lingură de sos de soia(light)
1 lingură de vin de orezchinezesc
1 lingură de pastă de roşii
uleipentru prăjit

Mod de preparare

1.Se decortichează creveţiişi se curaţă de intestine – dacă aveţi creveţi gata prajiţi şi/sau congelaţi cu atât mai bine. Se pun creveţii decorticaţi într-un castron şi se amestecă cu albusulde ou şi cu amidonul. Într-o tigaie se pune la încins uleişi se prăjesc creveţii. Sunt gata în cateva minute, capătă o uşoară culoare roz. Se scot şi se scurg de surplusul de ulei.
2.Se pun la încins 2-3 linguri de ulei şi se pun legumelecu liguriţa de zahăr. Se amestecă 3 minute apoi se scot şi se pun în mijlocul farfuriei. Pot fi legume combinate, mazăre, fasole verde, broccoli, etc.
3.În aceeaşi tigaie se lasă 2 linguri de ulei şi se adaugă ghimbirultocat şi ceapataiată fin. Se amestecă 1 minut şi se adaugă creveţii. Se mai amestecă încă 1 min şi se pune sosul de soia, vinul de orez. Se pun jumătate din creveţi pe farfurie. Cealalata jumătate se amestecă cu lingura de pastă de tomate, pe foc, până se fac roşii, aproximativ înca 1 minut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu