Salata norvegiana cu jumari

Ingrediente:
oua (6), brinza rasa (150 g), smantana (6 linguri), lamiie (1), castraveti (1/2), nuci tocate (1 lingura), mar (200 g), salata verde (1), telina, sare, piper.

Mod de preparare

Se curata si se spala toate legumele. Se taie in bucati castravetele, merele si telina. Se topeste putin unt intr-o tigaie si se fac jumarile ceva mai tari. Pe un platou rotund se pun frunzele de salata verde. In mijloc, se aranjeaza jumarile. Se amesteca o lingura de smintina cu brinza rasa si se acopera ouale. Se inconjoara cu un cerc de ridichi rosii. Restul smintinii se amesteca cu o lingura de zeama de lamiie, sare, piper si legumele taiate in bucati. Se pune totul imprejurul ridichilor. Se garniseste mijlocul platoului cu nuca tocata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu