Piperada

Ingrediente:
rosii (1 kg), ardei gras (4), jambon (6 felii), ceapa (1), catei de usturoi (1), oua (6), untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare

Se coc ardeii si se curata de coaja. Se taie in bucati si se elimina simburii. Se curata rosiile de pielita si de simburi si se zdrobesc. Se incing intr-o cratita 2 linguri de untdelemn. Se pune ceapa curatata si taiata felii subtiri, apoi ardeii si cind sint aproape fierti se adauga rosiile si usturoiul pisat. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba incet pina cind scade toata zeama. In acest timp, se rumenesc feliile de sunca si se pastreaza la cald. Se bat ouale ca pentru omleta. Se amesteca cu legumele (dupa ce s-a luat cratita de pe aragaz) si se pune pe foc domol, la inceput, apoi din ce in ce mai iute, avind grija sa se amestece fara incetare. Indata ce compozitia este omogena si fara lichid, se rastoarna pe un platou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu