Sarmalute romanesti
Iti trebuie:
- 400 g carne de porc tocata
- 400 g carne de vita tocata
- 150 g orez
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 3 linguri bulion
- 2 crengute cimbru
- 2 foi de dafin
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper
- 1 kg varza murata
- Se ia varza murata si daca este prea sarata se pune in apa rece pentru o ora.
- Se ia cate o frunza de varza, se taie nervura principala si daca frunza de varza este prea mare se taie pe din doua.
- Se toaca ceapa marunt si se pune la calit pana cand aceasta devine sticloasa.
- Se adauga apoi orezul, inmuiat in prealabil in apa si scurs bine, morcovii dati pe razatoare, se amesteca bine si se lasa la foc mic 2 minute.
- Se adauga apoi carnea de porc tocata, se amesteca bine, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga bulionul si se mai lasa pe foc circa 5 minute.
- Se ia amestecul de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin, se adauga un ou si se framanta bine amestecul.
- Se infasoara apoi sarmalele si se pun la fiert astfel: intru-o oala mai inalta se aseaza un strat de varza tocata ( cotorul de la varza si nervurile de la aceasta ) si se aseaza randuri de sarmalute, intre care se aseaza foile de dafin si cele de cimbru.
- La final se acopera randurile de sarmalute cu varza tocata, se adauga 1 cana de apa in care s-au pus 2 linguri de bulion si se dau sarmalutele la fiert la foc mic circa 2-3 ore. Pentru un plus de gust, va recomandam sa bagati sarmlutele la cuptor.
- Aceste gustoate sarmalute merg de minune cu o portie de mamaliguta, smantana si un ardei iute.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Sarmalute romanesti "
Va dorim " Pofta Buna ".
Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!
Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
- Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.
Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Nici o reteta populara nu a fost gasita.
Nici un autor popular nu a fost gasit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu