Prajitura cu cafea
Pentru blat iti trebuie:
- 8 oua
- 8 linguri faina
- 10 linguri zahar brun
- 50 ml apa
- 40 g cacao
- 3 linguri cafea macinata fin
- 1 lingurita praf de copt
- 200 g zahar brun
- 100 ml cafea concentrata
- 300 g unt
- 6 galbenusuri
- Separi galbenusurile de albusuri.
- Din albusuri cu un praf de sare bati o spuma tare.
- Freci galbenusurile cu ulei.
- In spuma de albusuri adaugi treptat zaharul, apa si continui sa mixezi continuu.
- Dupa ce zaharul s-a topit, adaugi si galbenusurile si continui sa amesteci.
- Adaugi faina in ploaie, cafeaua macinata si praful de copt si continui sa mixezi.
- Torni aluatul intr-o tava dreptunghiulara pe care ai uns-o cu ulei si in care ai asezat hartie de copt.
- Dai blatul la cuptor pentru circa 45 de minute ( avand grija sa preincalzesti cuptorul ).
- Inainte sa opresti cuptorul, faci testul cu scobitoarea pentru a te asigura ca blatul este copt.
- Lasi blatul sa se racoreasca si tai mai apoi blatul in doua.
- Pentru crema, bati galbenusurile de ou cu zaharul, adaugi cafeaua si pui totul la fiert la bain marie, avand grija sa amesteci continuu pana cand crema de ingroasa.
- Lasi sa se raceasca.
- Intre timp, freci untul spuma si adaugi treptat crema de cafea.
- Intinzi jumatate din crema pe primul blat, acoperi cu al doilea blat, decorezi cu restul de crema si presari deasupra fulgi de ciocolata.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu cafea "
Va dorim " Pofta Buna ".
Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!
Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
- Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.
Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Nici o reteta populara nu a fost gasita.
Nici un autor popular nu a fost gasit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu