Salata rusa


Alternativa pentru salata de boeuf. E o varianta interesanta cu ton, masline verzi si maioneza aromata cu ardei copt. Cred ca din cauza modului in care am preparat dressingul, salata se simte mai light decat clasica salata de boeuf.


Acest tip de salata rusa cu ton este populara in Barcelona, se serveste la toate barurile cu tapas. Mi-a placut in special cea de la Tapas 24, a fost inspiratia pentru aceasta reteta. Sper sa va inspire si pe voi pentru meniul de sarbatori.






4 cartofi (cca 500 gr)
2 morcovi (cca 200 gr)
100 gr mazare (congelata)
75 gr masline verzi (simple sau umplute cu ardei)
150 gr ton din conserva (de calitate!)
sare, piper negru


Dressing


250 gr maioneza (4-5 linguri generoase)
150 gr ardei copt rosu (piquillo sau kapia)
2 linguri suc de lamaie


Decor


castraveciori murati, capere, masline, ardei copt, fileuri de ansoa




Preparare
Salata rusa


  1. Se fierb cartofii in coaja pana furculita intra usor in ei. Dupa ce se racoresc se curata de coaja si se toaca cubulete marunte. Se pun intr-un bol.

  2. Intr-o craticioara separata se fierb morcovii intregi pana furculita intra usor in ei. Se adauga mazarea si se fierbe 2 minute. Se singe focul si se pune capacul. Se lasa sa se racoreasca.

  3. Se toaca morcovii cubulete marunte. Se pun peste cartofi.

  4. Se scurge mazarea si se adauga si ea in bol. Se presara totul cu sare si piper negru si se amesteca usor, sa nu se striveasca prea tare legumele.

  5. Se toaca maslinele si se adauga peste legume. Se faramiteaza tonul si se adauga si el. Se amesteca iar totul. Se gusta de sare si piper.

  6. In robot/blender se pune ardeiul copt si 1 lingura de maioneza. Se mixeaza bine, pana e fin. Se adauga restul de maioneza si sucul de lamaie si se mai mixeaza. Gustati dressingul si dregeti-l de sare si suc de lamaie. Daca dressingul e prea ferm adaugati 1-2 linguri de apa si mixati iar.

  7. Turnati mare parte din dressing (retineti un pic pentru decor) peste legume si amestecati usor.

  8. Asezati salata intr-un bol larg sau pe un platou. Turnati deasupra restul de dressing si nivelati. Decorati cu ce doriti din lista. Serviti cu paine crocanta integrala.





Salata rusa - Salata rusa la Tapas 24

1. Salata rusa la Tapas 24









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu